Intervjuad för Året Runt

Jag och journalisten Kicki Biärsjö

Veckotidningen Året Runt var på hugget när det gällde att boka en intervju inför boksläppet i höst. (Annars räknar jag med att göra PR först efter sommaren.) Det var spännande att gå iväg för att möta frilansjournalist Kicki Biärsjö och en fotograf utanför Katarina kyrka på Södermalm i tisdags. Jag har inte alls svårt för att prata, det vet alla som känner mig, men att posera framför ett kameraobjektiv är jag långt ifrån bekväm med. Men jag tror att det också gick bra.

Det blev ett ganska långt samtal om att växa upp och komma underfund med vem man är, om att berätta för sina föräldrar att man är tillsammans med någon av samma kön, om förändringar i synen på homosexualitet inom frikyrkorna, om bibeltexter som går att tolka på olika sätt, om hoppet att gå en ljus framtid till mötes och, såklart, om boken och min inbjudan till läsaren att se på världen ur mitt perspektiv som frikyrkligt kristen och gay.

Håll utkik på tidningshyllan framåt hösten!