Läs en bok i karantän-tider!

Hej vänner!

Vilka märkliga tider vi lever i… Corona-epidemin påverkar oss alla. Framför allt går såklart tankar och böner till dem som drabbats direkt av viruset. Ytterligare många lever sin vardag i karantän och går inte ut så mycket.

För mig personligen innebär situationen att det finns färre möjligheter att träffa läsare, sälja böcker och föreläsa om mina erfarenheter av homosexualitet och kristen tro. Det är såklart tråkigt, men eftersom min försörjning inte är beroende av det arbetet, behöver jag alls inte klaga. Jag har det bra ändå.

Svårare är det för de kristna bokhandlare som har överlevt bokhandelsdöden. Många kristna bokhandlar har försvunnit på senare år, och nu upplever de som finns kvar ytterligare en kris, vilket uppmärksammades i tidningen Dagen nyligen (HÄR, HÄR och HÄR). Om du tycker att dessa bokhandlar är viktiga, kan du kanske passa på att köpa något att läsa? Kanske ge bort en bok som uppmuntrande present till någon som sitter i karantän?

Om du eller någon du känner vill läsa god litteratur om en kristen bejakande syn på HBTQ, kan du få matnyttiga tips från mig (HÄR) eller min vän Niclas Öjebrant (HÄR) som driver bloggen ett gott hem. Beställ en bok till dig själv eller en vän, så hjälper du din kristna bokhandel samtidigt som du stöttar mig och andra som verkar för ett större välkomnande och bejakande av kristna HBTQ-personer i frikyrkorna.

Här finns länkar till några kristna bokhandlar som även har nätbutiker:

Jönköping: Nya Musik
Lund / Uppsala: Arken
Göteborg: Din Bok
Piteå: Duvan

Ta hand om varandra!
Anton