Hej Ångermanland!

Nätra kyrka, Foto: Ida Linné

Äntligen är det dags för mig att åka norröver, Närmare bestämt till Nätra kyrka i Bjästa, strax sydväst om Örnsköldsvik. Jag kommer att föreläsa utifrån min bok Välkommen in i min garderob, om att vara kristen och homosexuell. Framför allt kommer jag att berätta personligt om min egen resa ut ur den så kallade garderoben.

Hur var det att upptäcka att jag är gay i en kristen miljö där detta inte var acceptabelt? Vad förlorade jag när jag till slut kapitulerade inför en förälskelse? Vad vann jag? Går det att som kristen bejaka en kärleksrelation till någon av samma kön utan att göra våld på Bibelns budskap? Hur ser det kristna evangeliet ut för mig och andra HBTQ-personer?

Det kommer, i vanlig ordning, att finnas möjlighet att ställa frågor och delta i ett samtal kring samkönade relationer i förhållande till kristen tro, Bibeln och församlingen.

När: Lördagen den 5 februari kl 13.00.

På grund av rådande restriktioner är deltagarantalet begränsat till 50 personer. Det finns gott om plats att hålla avstånd i kyrkan. Kom tidigt för att säkra din plats!