Böckerna

Välkommen in i min garderob - bokomslagI boken Välkommen in i min garderob berättar jag om mina upplevelser som gay och frikyrkligt kristen.

Boken är mitt försök att beskriva hur jag som ung kille fastnade mitt emellan två kategorier som för de flesta runt omkring mig verkade ömsesidigt uteslutande – homosexuell eller frikyrkligt kristen. Något både-och existerade inte. Det var som att jag inte fanns.

Jag förnekade mina homosexuella känslor, såg dem som frestelser från djävulen, bekände min synd offentligt för andra och bad om att bli befriad. Men ingenting förändrades.

När jag som tjugoåttaåring till slut gav upp och accepterade att jag är gay blev det början på en helt ny slags kamp. För hur är det att som frikyrkligt kristen leva i en samkönad relation? Och vem är jag, när jag inte längre är han som kämpar mot sin homosexualitet?

Boken Välkommen in i min garderob är en inbjudan till läsaren att se på världen från mitt garderobsfönster. Du hittar den i valfri bokhandel på webben.

 

En enda kropp

En enda kropp är en antologi som jag har bidragit till, tillsammans med ytterligare 16 skribenter från de kristna samfunden Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan, Evangeliska frikyrkan, Evangeliska Fosterlandsstiftelsen och Pingströrelsen. Ärendet är att bidra till en större inkludering av hbtq-personer i kristna församlingar och behandlar personliga erfarenheter, teologi och forskning kring sexuell identitet, äktenskap, familj, queerteori, bibeltolkning, ledarskap och praktiska råd till församlingar och kristna gemenskaper.

Argument förlags hemsida kan du provläsa och köpa boken.